Korruption & Beteendemönstrets Hologram

Är hyckleriets "Era-Puckel" nådd? - Tyvärr Nej,

... och för övrigt så har hyckleriet alltid funnits och kommer alltid att finnas, precis som korruptionen. Det som förändras över tid är situationen, trender och omständigheter runt omkring. Där är vi inte än. Tiden för reflektion och att börja skilja på de olika sakfrågorna måste först träda i kraft. Det ena behöver inte utesluta det andra och att skylla på komplexitet är föråldrat. Idag blandar vi ihop begreppen beroende på vad vi vill förmedla för budskap. Det motverkar tyvärr oftast syftet, trots att det oftast är med en god intention som bakgrund. Beteendemönstret går inte ett par år tillbaka, man pratar om minst trettio år
Hej!


Vad roligt att du tog dig tid att kika in här för att läsa om min omfattande undersökning och dess katalogisering.


Jag har alltid varit intresserad av beteendemönster och dess effekter, kanske på grund av att vi flyttade mycket i min barndom och ofta var den nya flickan. Att observera och ta in intryck var en naturlig del i varje startprocess. De har varit parametrar jag alltid implementerat i mina olika yrkesroller med god framgång. 


2006 arbetade jag som produktionschef. En händelse i Asien där vi hade ett av produktionsenheterna skulle komma att ändra riktning i mitt yrkesliv och bli starten för mitt samhällsengagemang. Under resan hem kunde jag inte släppa tanken om vidden av att få rätt förutsättningar. Sagt och gjort, jag skulle efter att mitt dåvarande jobb var klart, byta riktlinje. Att ta reda på olika yrkesgruppers förutsättningar, yrkesgrupper utanför mina egna erfarenhet. Nu var det bara att förmedla innebörden hemma dvs. blivande lägre inkomster under en tid framöver.Jag hade planerat starta redan vi årsskiftet 06-07 men kom inte ifrån. Våren -07 började jag med planeringen inför mitt nya yrkesliv dvs. vilka yrkesgrupper, bolag som jag hade intresse av att inifrån se hur saker funkar. Man kan jämföra det med TV-programmet "undercover boss" utan bossandet då förstås. Sjukvård, äldrevård, folkbildning samt arbetsmarknadstjänter och utbildning. Jag började söka inom hemtjänsten, men faktum var, att ingen ville ha mig (då).


Jag gick till arbetsförmedlingen, en intressant upplevelse som fick mig att tänka på löpande bandet på en fabrik. Inget ont om de jag hade kontakt med, de var engagerade och mådde nog inte heller allt för väl i den stressade situationen just dom verkade befinna sig i. Kan inte säga att jag kände att de tillförde mig någonting konkret men andra kan ju känna annorlunda.

Mina jobb hittade jag själv och historian med CV:t är för tragisk för att berätta. En rundgång som slutade på ruta ett i mitt första egna utkast.


Under åren har jag prickat av min lista med vissa modifikationer och vi går in i 2009. Bilden av det jag tidigare trott är nu helt förändrad och jag vet hur, jag vill jobba i framtiden och med vad. Jag startar företaget som idag heter Avidu Group men ursprungligen hette Floorplans of Sweden.  Floorplans står för planritning (i en annan stavning) och syftet med mitt företag skulle vara att arbeta i min tidigare yrkesroll inom affärsutveckling (lön) samt arbeta inom CSR pro bono 50% och skapa modeller som genererade arbetstillfällen för tredje part. Att peka finger och klaga på allt är enkelt, därför skulle vi göra tvärt om. Vi skulle påvisa fungerande alternativ utan eget intresse för att sedan andra skulle ta över och efter. Jag kontaktar statshuset där ansvariga för Järva området sitter. Jag presenterar affärsplanen och blir hänvisad till AF och en EU finansierad projektgrupp som då hette 3FAS med ansvar för FAS3 under en startperiod och senare en utvärdering.


Allt står klart 2010 och arbetsmarknadsåtgärden FAS3 kommer in i bilden genom en vän som arbetar inom området. Hemlighetsmakeriet kring åtgärden är löjeväckande och det som sker bakom kulisserna skrämmande. Planen anpassas och beslut tas om att ansöka till att bli en FAS3 - anordnare. Kriterierna är glasklara dvs. ingen ersättning tillkommer mig och alla intäkter från deltagare skall gå till anställningar löpande för desamma. Ekonomiska Föreningen Avidu bildas för ändamålet och startar sin verksamhet 1 febr.2011 som Den Alternativa FAS3 Anordnaren. Avidu är en förkortning av  -Alla -Vi -Du.


Som FAS3 organisation och även som ekonomisk förening i viss mån möts vi på den tiden av misstro från kunder, samarbetsparters inför kommande avtal. Ett annat dilemma var ansvarsområden och risker, tanken var ju att föreningen skulle överlämnas efter två år till personalen och längre åtaganden som hyreskontrakt mm skulle kunna innebära risker för de blivande ägarna. För att säkerhetsställa för personalen tog vi beslutet att alla juridiska krav som vi skrev under skulle stå på mig som ansvarig. Ett aktiebolag gav oss även en större trovärdighet i försäljningen av våra tjänster och gick i linje med det varumärke vi villa skapa. För att det skulle följa en röd tråd som ändå behövde vara anpassningsbar juridiskt då jag drev mitt företag Floorplans of Sweden även i egen regi beslöt vi att ändra mitt företagsnamn till Avidu Group med olika inriktningar, syften och mål.


Med 20 anställda, lokation i Solna, Sollentuna och Norrtälje blir vi indragna 2012 i en korruptionshärva genom en ABF NOSS. Det resulterar i att de är skyldiga oss över 800.000kr och en utredning om ekonomisk brottslighet påbörjas av deras samtliga aktiebolag, folkhögskolor samt förbund.


ABF Centralt startar även en egen intern utredning som senare hemligstämplas av Helen Pettersson (ABF ordförande och även riksdagsledamot i Riksdagen) och hennes stab trots tidigare löfte om 100% transparens med statliga bidrag.

Det skall visa sig att vi är långt ifrån ensamna om att drabbas eller att tveksamt ageranden förekommit under många år.


För Eko. Föreningen Avidu innebär det en ohållbar ekonomisk påfrestning som vi inte klarar av. Vi försätter Avidu Ek. förening i konkurs 2013 och Avidu Group AB stämmer ABF NOSS dotterbolag VERAB AB. Rättsprocessen pågår fortfarande.


Ju djupare jag gräver kommer en allt tydligare bild fram av nätverkandets baksida. Det ända jag egentligen gör är att följa pengarnas flöde. Ett imperium av olika bolagskonstelationer i folkbildningens namn. Politiska, fackliga, utbildning och arbetsmarknadsåtgärder. Allt med statsbidrag som grund och mål, faktum Sveriges tveklöst största marknad.


Förbund, stiftelser, aktiebolag, ekonomiska och ideella föreningar mm. Alla dessa företagsformer ger olika möjligheter och fördelar/ nackdelar. Man är expert på att utnyttja systemet maximalt för att täcka alla områden/ statsbidrag man vill åt.


ABF, i folkbildningens namn, det finaste Sverige har är inget annat än ett imperium av skattemedel utan insyn eller någon rår på. Ett hologram man tydligt kan se men aldrig komma åt eller ta på.  Vem vågar eller klarar av att utmana detta enorma etablissemang där den övre elitens makt sträcker sig över lagen? Många har tidigare försökt, jag har pratat med flera under årens gång, alla säger det samma - man har inte en chans och krossas på vägen. Till er vill jag säga - Ni hade rätt. En tjuv är en tjuv oavsett vilken färg du har på flaggan och denna elit vänskap som sträcker sig över organisationer och anser sig stå över lagen, har inte några skrupler eller regler för etik och moral. ABF med den styrning som pågått under 20år kan mycket väl bli den som får folkbildningen att försvinna för gott. Som butiken "Obs!" från min barndom, blir det ett minne blott.


Vad har vi lärt oss och vart har allt detta lett till? Lärt mig, ingenting, snarare en bekräftelse på hur beteendemönstret påverkar både människors val och agerande. Avidu Group (tidigare Floorplans of Sweden) bedriver samma verksamhet, interim konsulter som tidigare och tillägnar fortfarande pro bono projekt men i en mindre skala beroende på tid och omfattning.


Slutsatsen, ja... intensiv och resultatlös måste jag nog säga. Målet var jobb för tredje part och med det som utgångspunkt så kan man inte annat, enligt min uppfattning säga att resultatet blev noll. Att det berodde på yttre faktorer är i min värld mindre intressant, relevant eller viktigt.


Det är märkligt hur livets erfarenheter, törnar och rosor leder till olika resultat. Trots att jag de senaste åren har tjänat mindre pengar än någonsin känner jag mig ändå idag som världens rikaste person. Min rikedom ligger i att jag har överlevt allt detta mot alla odds. Att jag har kvar min familj trots min frånvaro (fysiska och mentalt) under alla dessa år övergår mitt förstånd.


Mitt arbete är fortfarande också min hobby (med risk att låta trist) för mig är det ett mervärde i allt jag gör. Under åren har jag blivit kallad för många saker, ett av de snällaste namnen jag hört är kameleont då jag intagit så många olika roller inför olika situationer. Jag tror snarare att det handlar om att vi människor har olika sidor inom oss, vissa uppenbara för omgivningen och andra mer dolda. Situationen en människan befinner sig i påverkar den sida som tar över för stunden. Förutsättningarna varje person har skapar också den du är för stunden. Min absoluta åsikt är att personen förändras med en situation eller förutsättning, inget annat.


Förutsättningar och beteendemönster är de grundpelarna som inom de närmaste tio åren kommer av vara paradoxalt nog det som avgör vart vi landar i detta komplexa samhällsmaskineri. Jag har alltid levt efter principen att det är inte valen du gör som definierar dig som person. Det är snarare valen du ser framför dig som definierar vem du är.


Den situationen, jag själv hamnade i med ABF Watergate (intern benämning) skulle sätta även mig på prov. Gå eller stanna. Att lämna gruppen åt sitt öde eller ta en gemensam fight. Idag vet jag att jag inte bara i teorin är den jag trodde att jag var, när en trängd situation drabbade mig agerade jag som jag både trodde och ärligt hoppades att det var äkta.


Det svåraste att hantera? Att behålla objektiviteten och inte falla i självgodhetens spår. Skillnaden mellan kritisk och självgod kan ibland vara hårfin. Jag är inte religös men när jag tänker igenom allt som hänt, kan jag inte skaka av mig känslan av att på något märkligt sätt, så var det meninge att just jag skulle hamna i denna situation och röra om i grytan, hälla grus i ett felande, orättvist maskineri. Bollen har bara startat rulla och jag undrar om det fanns ett högre syfte, men det får tiden utvisa.


Det ena ledde till det andra och det var tröttsamt men relativt enkelt att följa spåret av pengarna från skattemedel. Att ljuga i rätten var en gammal vana skulle jag upptäcka av etablissemanget. Min vän har en vän är den nya svenska tryggheten som ger mer makt än vilken lag som helst. Plötsligt befann jag mig inte längre bara i en korruptions grop. Ju högre jag klättrar ju mer luktar det illa. Konsekvenser och verkan, har samhällsystemet nått sin brytpunkt? Min analys säger nej. Sverige blöder och det plundras som aldrig förr. Inte som i de offentligt fastställda korrupta länderna på Grecos lista. Vi här hemma gör det på vårt eget sätt och har byggt upp vår egna svenska korruptionsmodell. Det kommer att bli värre innan det blir bättre.


Har man en gång sett ett perspektiv från en annan människas ögon, kan man inte låta bli att samhällsengagera sig. Tack till alla fantastiska osynliga "någon" där ute som gett mig underlag, hjälp och stöd. Vill man uppnå en förändring måste man ändra på någonting. Det har ni alla bidragit med, på ett eller annat sätt. Må Gott och fortsätt välja rätt, för att det är rätt.


Den svenska korruptionsmodellen är tyvärr ännu bara ett Hologram. Vi kan tydligt se, men är inte mogna att ta eller rå på den.


Vill vi ha lösningar och resultat, måste vi börja rensa i ledet på alla nivåer, organisationer, företag och myndigheter oavsett partifärg och ta bort de felande mögliga länkarna för att sen börja skapa tillsammans. Det handlar inte om ideologier, färg eller form. En tjuv är en tjuv, rätt är rätt och fel är fel oavsett vem man är. Om alla kommer undan, hur slutar det då?


Redan 2010 var jag emot FAS3, mitt sätt var att bli en anordnare (ideellt) och påvisa ett alternativ för andra att ta efter gratis.


 Jag är utefter ett ideologiskt och värdegrund perspektiv,  Socialdemokrat i hela mitt  hjärta och hjärna. Jag betalar gärna skatt för rätt ändamål. Det som behövs i praktiken är att rensa bort den väl utvecklade korruptionen som fått fäste och grott under en alldeles för lång tid bakom arbetsrörelsens slutna dörrar dvs. det jag kallar för - Eliten, inte dess hårt arbetande människor. Inte så förvånande har jag numera en större förståelse för Greklands utveckling.


När skattemedel hamnar i fel fickor är det oundvikligt att beteendemönstret rinner nedåt "om dom gör det - gör jag det också", om man kan, för att man kan. Den politiskt korrekta (PK) tonen är numera en blandning av försiktighet och  att avvakta. Viljan att i slutet kunna stå på den vinnarens sida och behålla sin egna lilla plats i rampljusets behag.


Eliten pratar fint - problemet är att som i kejsaren utan kläder, när man väl dechiffrerat orden och börjar förstå vad de verkligen säger ställer vi oss frågan på ren svenska; - Vad f-n är innehållet, vem står egentligen i fokus och vart leder det?


Om dessa individer på nyckelpositioner nyttjat hälften av tiden till att ifrågasätta och förbättra (kvalitetsäkra) systemprocesser för samhällets bästa istället för att med näbbar och klor arbetat fram efterkonstruerade paketsvar på skattebetalarnas bekostnad för att skydda både sig själva och deras "kompisar". Om de inte så hårt kämpat för att ha kvar de föråldrade och destruktiva processerna, då hade vi inte suttit i den här situationen idag.


Jag skrev ett BREV med rubriken - Låt oss Tala Klarspråk,  januari 2014 till Karl-Petter Thorvaldsson (LO), Johan Lidholm (Fack förbundet Byggnads), Helen Pettersson (ABF ordförande och även politiker som sitter i Riksdagen) och sist men inte minst Daniel Suhonen (Fackägda tankesmedjan Katalysator).  Självfallet utan respons och mantrat det blåser över. Således publicerade jag brevet för att kunna följa effektmönstret av den sanning jag beskriver i brevet. Obehagligt nog åter igen tystnad från arbetsrörelsen rötter alternativt yttringar i affekt där man försvarar just dessa element.


Klarspråk betyder att använda rätt ord för rätt sak, en bristvara i flummeriets försiktighetskorridor av ett präglat B-lag i toppen. Det är hög tid att börja prata om det känsligaste, roten till olika problem och dess lösningar. Elefanten i rummet måste flytta ut. Ordet "Ansvar" har numera tappat sitt innehåll och innebörd. Den måste tas tillbaka och följas av en konkret handling.


Gällande praxis att organisationer och myndigheter som grovt felat får utreda sig själva är unikt för Sverige, absurt & idiotiskt.


ABF Watergate, KI eller fackförbundet Kommunal är bara  toppen av ett isberg. Inoficiellt men fortfarande det  högsta, största berget i Sverige. Dess namn är " Svenska Korruptionsmodellen " Den sprider sig ner i ledet för vi låter det ske, det handlar om Beteendemönstret som finns inom alla sektorer och partier. Det handlar om individen själv och det egna valet. Vi som sköter oss och väljer att välja rätt inte för att vi inte kan annat, utan för att vi vill - är de som betala priset idag tillsammans med skattebetalarnas sköna lättköpta plånbok. I framtiden blir det våra barnbarns problem.


Nästa varselvåg drabbar tjänstemän och kvinnor, kanske då någon börja reagera och för er som förespråkar att slå ihop LO`s olika förbund - tänk en extra gång, det resulterar i att medlemmarna (i praktiken) ger bort nyckeln 100% till elitens lyx. Våga vägra blunda, våga tala klarspråk och våga ställa krav. Fotfolket har makten, man har bara glömt bort det.

Fotfolket är för uppfostrade, för följdsamma, för accepterande och för förlåtande på gränsen till en vilsen dum godtroghet. Säg ifrån och ställ krav, det är era och era barns pengar. Ni kan bättre, ni är bättre men framför allt så är ni Värda bättre.


Nästa gång du hör en elit säga; -Ja, nu när ni tar upp det har vi ändrat på det.


Ställ dig då frågan; Varför reagerade ingen innan det kom fram och ändrade på det då? Varför reagerade inte dom direkt själva där och då? Det svaret är väldigt enkelt;     - För att det är ett standar  KBS svar dvs. Konkret Bullshit  för er att svälja. Sorgligt att ett fåtal journalister och TV-program som Uppdrag Granskning och Kalla Fakta är de enda som lyckas ta fram det alla myndigheter, företag och organisationer förnekar, inte tycks vara medvetna om eller varken vill/ kan stoppa.


Förändringsarbete i dagens Sverige betyder således, blir du påkommen-Säg förlåt och lova förändring, som aldrig sker (KBS).


Situationen i Sverige har gått så långt att när eliten begår korrupionshandlingar - och sedan säger förlåt, slipper man av empatiska skäl betala för de egna advokatkostnader som den ursprungliga polisanmälan från staten inneburit.


Vad betyder det?


Det betyder att en chef blir anklagad för ekonomisk brottslighet mot arbetsgivare (kommun eller staten), när det uppdagas gör kommunen eller staten en polisanmälan. Chefen skaffar sig en advokat, förlorar i rätten och blir dömd.


Chefen säger förlåt, får behålla sitt jobbb (hög lön samt förmåner) och slipper betala advokat kostnaderna korruptionen medfört. Vem betalar advokatkostnaderan? Det gör du och jag dvs. skattebetalarna. Jag frågar mig igen, är vi snälla eller dumma?


Vill du läsa artikeln om en av dom, en av alldeles för många som aldrig kommer fram till pressen;

http://www.expressen.se/gt/kommunchef-domd--forsnillade-barnens-pengar/- Hur mycket mer tål folket att svälja? Folket är både du och jag. Således, är vi alla dumma eller  bara för snälla?Vill du läsa brevet nedan till våra allra heligaste (skenheliga)  kor;

(Kar-Petter Thorvaldsson /LO, Johan Lidholm /Fackförbundet Byggnads, Helen Pettersson /ABF-Riksdagen, Daniel Suhonen /Katalys-LO tankesmedja)

http://www.slideshare.net/AVIDU/slutspurt-del-3-av-3?related=3

 Allt man vet idag, visste man redan 2007. Inte allmänheten men vi som jobbar inom segmentet, den s.k. komplexa arenan. Det vi hela tiden trott, att vi överlag har ett robust system, har således nu uppdagas vara  ett skenande tåg utan chaufför.


Rekommendationerna vi gick ut med 2011 gäller fortfarande, de facto, de är mer aktuella och akuta idag  än de var då;


  • Ingenting behöver vara så som det ser ut att vara.
  • Allting hänger ihop på ett eller annat sätt.
  • Följ Greklands utveckling - dom speglar vår framtid.Vill du läsa artikelserien - ABF Watergate och beteendemönstret i Den Svenska Korruptionsmodellen, klicka på länken nedan där hittar du alla de sex artiklarna.   

http://newsvoice.se/?s=ABF+WATERGATE


Vill du läsa Analysen -Summering inför valet 2014- Publicerad veckan innan valdagen-14. klicka på länken nedan;

http://www.slideshare.net/AVIDU/valet-14-avidu-group-ab-summering?related=2Ps.


Försäljning kan innebära två saker; 1. Att tillgodose eller skapa ett behov hos en konsument, 2. Att köpa alla ditt barns lotter. Pojkarna och flickorna S-LO-ABF har under deccenier med hårda nypor köpt lotter. Vi får se hur de hanterar situationen när de möter en konsument.


Än så länge, jobbar tiden för mig, men det är en begränsad marginal som står till mitt förfogande, innan tiden vänder för att då, istället jobba emot.